torsdag 3 november 2011

Gullig pasta i soppa


Jag föll för den här minipastan - men lika mycket för förpackningen - sist jag handlade. De är mindre än en lillfingernagel innan de är tillagade (det är en tesked på bilden), sen sväller de till tredubbel storlek. 


De små sötnosarna passar perfekt i en minestronesoppa. Jag tillagar min med kyckling och det jag har i grönsaksväg.

Minestronesoppa, 4 portioner
1-2 kycklingfiléer
3 msk tomatpuré
1 nypa cayennepeppar
1 röd paprika
2 morötter
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1,2 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
2 dl pasta
Skär kycklingen och grönsakerna i små bitar. Stek kycklingen i lite olivolja i en gryta. När kycklingen är genomstekt: tillsätt tomatpurén, cayennepeppar och grönsakerna och låt fräsa någon minut. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp och därefter sjuda i 5 minuter. Tillsätt pastan och låt koka tills pastan är klar. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. Jag har en väninna som är gift med en italienare, Minestrone är något av det godaste hon lagar!
    Så gulliga pastapluttar!

    kram o trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Stod å höll i en ny (för mig iaf) pastaförpackning från ICAs I love eco. Det vara mini-mini snäckor. Så söta men rysligt dyra om man jämför, vilket man ska göra... Men det kan nog bli en kul rätt för de små nån dag snart.
    kram!

    SvaraRadera