måndagen den 7:e februari 2011

Citrusmarmelad


Idag gjorde jag en stor sats citrusmarmelad med blodapelsiner, citroner och grape. Den blev ljuvlig och fick en vacker varm färg tack vare blodapelsinerna.

Citrusmarmelad
1,5 kg ekologisk citrus, jag tog 8 apelsiner, två grape och två citroner
7,5 dl vatten
1,5 kg syltsocker

Skölj och skrubba citrusfrukterna. Dela i klyftor. Strimla klyftorna i så tunna skivor du kan. Lägg de hackade citrusfrukterna i en stor kastrull. Tillsätt vatten. Sätt på lock.
Värm och koka upp under lock, ta sedan av locket och koka i 45 minuter på svag värme.
Rör i syltsocker lite i taget och rör under tiden. Koka 15 minuter och rör då och då. Skumma marmeladen om det behövs.
Häll upp apelsinmarmeladen på väl rengjorda syltburkar.


Det är ju alltid kul med fina etiketter också, så jag satte mig och experimenterade lite vid datorn.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...