torsdag 10 februari 2011

Gammal nucka

Hon är trött på karlar. Less på deras burdusa stil, på hur de alltid ska tuppa sig och ha sista ordet. Så på äldre dagar har hon börjat ett nytt liv, på egen hand och hon trivs bra med det. Visst kan det bli lite ensamt ibland, visst saknar hon värmen från någon annan intill sig när det är dags att sova. Men väninnorna finns kvar och dem träffar hon titt som tätt för en pratstund, ibland över en bit mat. Ofta förundras hon över att hon faktiskt tog sitt pick och pack och flyttade. Tänk att hon, den gamla tanten, har skaffat eget boende, hon som alltid varit så bunden till andra. Det var ett stort steg men nu vet hon att hon klarar sig alldeles utmärkt på egen hand.


Min minsta och äldsta höna har flyttat ut ur hönshuset och in i vårt öppna garage. Frukost äter hon under fågelbordet där det alltid ramlat ner några havrekorn och solrosfrön.  När sen de andra hönsen blir utsläppta och får mat, kommer hon bort en stund till dem, men större delen av dagen håller hon sig för sig själv.
Tydligen är det inte helt ovanligt att hönor lämnar flocken när de blir gamla. Min svärmor hade en liten dvärghöna som bosatte sig i deras granhäck och började gala på äldre dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...