söndag 30 januari 2011

Nougat- och chokladpudding


Har länge fantiserat om hemgjord chokladpudding och idag passade jag på att göra en.

Nougat- och chokladpudding, 6 portioner

5 dl mjölk
2 äggulor
1 dl strösocker
2 msk maizena
2 msk kakao
1 krm salt
70 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
70 g nougat eller nutella
1 msk rumsvarmt smör

Vispa mjölk ,äggulor, socker, maizena, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm. Om krämen skulle skära sig är ett knep att köra den med mixerstav.
Tillsätt chokladen, nougat/nutella och smör och rör tills allt har smält.
Häll upp puddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
Servera med vispgrädde och hallon.


Nougat- och chokladpuddingen är mitt bidrag till 
som i januari har temat Efterrätt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...