tisdag 29 mars 2011

Banankaka med mörk choklad


Fem minuter från vårt hem, uppe på berget bakom huset, finns vår egen utsiktsplats. Därifrån ser vi ut över åkrar och ängar och sjön Mjörn, som vi bor i närheten av. Ofta tar vi med oss ved och korv, och grillar där uppe medan vi njuter av utsikten. På hösten hittar vi ibland kantareller under en speciell gran och barnen mumsar blåbär på sommaren.

I lördags var det klarblå himmel och strålande sol, en underbar dag helt enkelt. Så vi packade kaffe, varm choklad och en alldeles nybakad banankaka, som fortfarande var varm och lämnade ett doftspår efter oss, när vi gick genom skogen. Banankakan var ett experiment som visade sig vara mycket lyckat. Härligt saftig, lite kompakt kaka med bitar av mörk choklad som fortfarande var smälta när vi mumsade uppe på berget.


Banankaka med mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 mogna bananer
0,5 dl kallt kaffe
100 g mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna med den hackade chokladen. Mosa bananerna och rör ner i smörblandningen tillsammans med de torra ingredienserna och kaffet.
Bröa en ugnsform på 1,5 liter och häll i smeten. Grädda i cirka 1 timme.





Banankakan är mitt bidrag till 
som i mars har temat FRUKT.



3 kommentarer:

  1. åh, det är ju så gott med banankaka med choklad!
    tack för dina kommentarer på min blogg, blev jätteglad! du har en inspirerande blogg!
    såg din burklykta ikväll, och tidigare idag har jag dekorerat ett lampskärmsskelett i samma stil vad det gäller pärlorna (min färdiga lampa kommer att finnas på min blogg inom kort)! trevligt!
    allt gott!
    S

    SvaraRadera
  2. Yummy!
    Ha en fin onsdag!
    Kram frida

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...