lördag 25 juni 2011

Midsommarafton


Hemgjord midsommarstång och över 40 barn och vuxna i dansen - vi hade en härlig midsommarafton igår tillsammans med vänner och bekanta.


Efter dansen fikade vi. Jag hade bakat min klassiska kladdkaka, en sån där vars recept man har haft i huvudet hela livet. Över kakan bredde jag en kolaglasyr - jag tror den varianten brukar kallas Succékaka.


Rebeccas Succékaka

Ingredienser till kakan:
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
 1/2 tsk bakpulver

Ingredienser kolaglasyr:
1 dl grädde
1 dl strösocker
2 msk sirap
50 g mörk choklad
50 g smör

Vispa ägg och socker. Rör i övriga ingredienser, häll i en springform med bakplåtspapper i botten och grädda på 175 grader i 20 minuter. Låt kaka svalna helt innan du gör glasyren. Koka upp grädde, socker, sirap och choklad och låt sjuda i 10-15 minuter. Klicka i smöret och bred över kakan.

5 kommentarer:

  1. Låter jättemysigt med så många gäster som dansar runt midsommarstången! god fortsättning på midsommarhelgen!

    SvaraRadera
  2. Låter som ni hade en riktigt mysig midsommarafton!

    Glad midsommar, lite i efterskott. :-)

    SvaraRadera
  3. En riktig midsommar med dans runt stången och allt. Det låter som om ni hade en härlig midsommar! Kakan låter riktigt smaskig! :)

    Jag önskar dig en fortsatt fin söndag i det fina vädret!

    SvaraRadera
  4. Beautiful photographs. I'm so envious of your place.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...