Hemgjord midsommarstång och över 40 barn och vuxna i dansen - vi hade en härlig midsommarafton igår tillsammans med vänner och bekanta.
Efter dansen fikade vi. Jag hade bakat min klassiska kladdkaka, en sån där vars recept man har haft i huvudet hela livet. Över kakan bredde jag en kolaglasyr - jag tror den varianten brukar kallas Succékaka.
Rebeccas Succékaka
Ingredienser till kakan:
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
Ingredienser kolaglasyr:
1 dl grädde
1 dl strösocker
2 msk sirap
50 g mörk choklad
50 g smör
Vispa ägg och socker. Rör i övriga ingredienser, häll i en springform med bakplåtspapper i botten och grädda på 175 grader i 20 minuter. Låt kaka svalna helt innan du gör glasyren. Koka upp grädde, socker, sirap och choklad och låt sjuda i 10-15 minuter. Klicka i smöret och bred över kakan.
Låter jättemysigt med så många gäster som dansar runt midsommarstången! god fortsättning på midsommarhelgen!
SvaraRaderaLåter som ni hade en riktigt mysig midsommarafton!
SvaraRaderaGlad midsommar, lite i efterskott. :-)
Härliga bilder.
SvaraRadera/Mia :)
En riktig midsommar med dans runt stången och allt. Det låter som om ni hade en härlig midsommar! Kakan låter riktigt smaskig! :)
SvaraRaderaJag önskar dig en fortsatt fin söndag i det fina vädret!
Beautiful photographs. I'm so envious of your place.
SvaraRadera