tisdag 8 november 2011

Laddat med ingefära


När jag var i Göteborg sist besökte jag en asiatisk livsmedelsaffär för köpa lite nödvändigheter. Det var inte förrän jag kom hem som jag insåg att jag bara hade handlat ingefära i olika varianter. Instinktiv inhandling i förkylningstider, verkar det som. För ingefäran har en mängd hälsofrämjande egenskaper. Den stimulerar receptorer i magsäcken, vilket innebär att aptiten och matsmältningen stimuleras. Ämnet Zingeron i ingefära har antiinflammatoriska egenskaper. Ingefära har därför en positiv effekt på ledgångsreumatism. Ingefära stimulerar andning och blodcirkulation i hjärnan och kan därigenom även reducera smärta vid huvudvärk. Ingefära är även effektivt mot illamående och åksjuka.


Ett av köpen var den supergoda vakuumförpackade sushi ingefäran, som ser ganska osmaklig ut men som är bäst i mitt test. Och de underbara ingefärakolorna, med sina fina papper. De är perfekta när man känner sig lite rosslig i halsen eller bihålorna, eller bara är sugen på en kola som nästan känns nyttig... 
Dessutom letade ett nyförvärv sig ner i min shoppingpåse: torkad kanderad ingefära. Den har jag inte smakat än men den skrikgröna förpackningen med orange gör mig väldigt nyfiken.
.

11 kommentarer:

 1. Jag köper alltid upp mig på massor av påsar av "Ginger Chews" när jag är i USA. ÄÄÄLSKAR dem, de ser PRECIS ut som de där ingefärskolorna du har köpt, förpackade exakt likadant i små papper sådär fast med ett annat motiv på pappret.
  Det får mig att tro att det är exakt samma innehåll i "Ginger Chews" som i de där du köpt. Jag blev helt till mig när jag såg det här! Har aldrig sett sådana där "Ginger Chews" i Sverige (därav mitt bunkrande när jag åker till USA) men nu ska jag leta i asiatiska butiker här i Stockholm och hoppas på att hitta de där som du hittat! (Du får gärna lägga upp en bild på hur de ser ut inuti pappret, så jag kan se om det är samma.

  SvaraRadera
 2. Jag kör vanlig i maten ganska ofta, du har alltså handlat detta i Gbg? Den där sushiingefäran är ju supergod! Får jag fråga var butiken låg? Det är ju min stad liksom och jag har noll koll...

  kram

  SvaraRadera
 3. Ja jag håller med Tina, de säg väldigt likt ut...de måste jag testa. Tack för tipset. Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. De där ingefärskolorna ser ut som de jag brukar köpa! Köpte du dem i påse? Mina är paketerade i en liten pappförpackning och jag skulle nog hellre vilja köpa ett "storpack" av dem, de går ju åt... Jag har fått sisådär 5 kollegor att också fastna för dem =)

  SvaraRadera
 5. I LOVE ingefära. Fast det är inte BARA nyttigt -svärmor drack avkok dag ut o dag in för att öka förbränningen. Det kanske funkade men det var inte det enda som ökade -tyvärr blodtrycket också, och gick ner så fint igen när hon slutade.

  SvaraRadera
 6. Hej! Bra tips! Det ska jag försöka koma ihåg. Kram kram

  SvaraRadera
 7. De funkar också utmärkt när man ska sluta snusa ;)
  Men då ska man ta färsk ingefära och skiva i lagom (detta lagom är ju en individuell smaksak) stora bitar. Och så "snusar" man det.
  Funkade kanon för mig och nu håller maken på och slutar och funkar jättebra för honom med :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Tack! Kul att du hittat till mig. Det är en gammal ljusstake som jag ärvt från min farmor. En vän till hennes föräldrar gjorde den utifrån deras öppna spis. Jag älskar den och tänder den faktiskt året runt. Hoppas du kommer tillbaka till mig. Kram

  SvaraRadera
 9. SV: Tack, himla trevligt hos dig med! :) Ja då, här blåser det romantiska vindar över tallar och mindre kullar. Man blir såklart hemmablind, men jag älskar verkligen att bo här!

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Hej Rebecca! Jag hittade hit via Pysselstafettens blog, men måste säga att jag blev lite förvirrad...var är pysslet i detta inlägg? Kanske har det blivit fel länk eller?

  SvaraRadera
 11. Ooops....sorry! Bortse från mitt förra inlägg, det är ju jag som har för bråttom, ditt pyssel ska ju inte vara förrän den 14:e!! Då återkommer jag om några dagar då!! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...