söndag 19 augusti 2012

Hallon-nektarinsylt * Raspberry Peach jam


Detta är nog den godaste sylten som finns. Det tycker i alla fall vår familj. Med fyllig smak av hallon, men samtidigt lite mjukare och rundare än ren hallonsylt. Just nu äter vi den varje dag: på mackor, i yoghurten och på pannkakorna. Jag måste nog göra ett gäng burkar till så vi klarar oss till nästa säsong. Här har ni receptet:

Hallon-nektarinsylt

5 stora nektariner
500 g hallon
1,5 dl vatten
7 dl syltsocker

Skala nektarinerna och ta ur kärnan. Skär i små bitar och koka upp tillsammans med hallon och vatten. Låt sjuda i 10-15 minuter.
Använd en potatisstöt eller stor slev för att mosa sönder nektarinbitarna. Tillsätt sockret, koka upp och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
Skumma av och häll i rena, varma burkar.
This is the best jam ever. At least that is what me and my family thinks. It has a rich taste of raspberry, but not as sharp as pure raspberry jam can be. Right now we eat it every day: on bread, in the yoghurt and on the pancakes.
Raspberry Peach jam
5 large peaches
0,5 kg raspberries
3/4 cup water
3 cup jam sugar (the one with pectin added) 
Peal the peaches and remove the seeds. Cut them in small pieces and boil with the raspberries and water for about 10-15 mins.
Mash the peach pieces if you think they are to large. Add the sugar and boil for another 10 mins. Remove all foam and pour into hot, clean jars.

7 kommentarer:

  1. Ja, det lät väldans gott faktiskt! Tack för att du delar med dig av receptet! Skall lägga detta på minnet och testa.

    SvaraRadera
  2. Nämen, mums!
    Ha en fantastisk söndag, fina du!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  3. Ser supermumsigt ut! Nu blev jag sugen på pannkakor med sylt...

    SvaraRadera
  4. Det där lät inte fel, borde man kanske testa.
    Hoppas ni haft en trevlig helg och att ni får en skön start på veckan, Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Åh gudars, så gott det låter. Här kör vi med hallon sylt på och till det mesta. Måste testa ditt recept det låter ljuvligt!

    SvaraRadera
  6. Det ska jag testa ,låter så gott!! Jag har blandat hallon med lite svarta vinbär och vanilj. Det blev också en jättegod och spännande sylt. Önskar dig en finfin fortsättning på veckan gör Kristina

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...