lördag 29 januari 2011

DIY: Pappersfågel


Jag älskar de här fåglarna och gör dem i alla möjliga storlekar. De är underbart söta att sätta i julgranen, påskriset eller på en ensam videkvist. Nu är det ju inte påsk än och syftet med denna lilla vän får ni se imorgon.


Kroppen formar man av aluminiumfolie.


Därefter klipper man till en bit crêpepapper som är bred nog för att nå omkring hela fågelkroppen och lång att det räcker till stjärt och näbb. Klipp även till ett par vingar. Måla pappret med vattenfärger. Mitt papper var helt vitt men har du redan ett färgat papper så behöver du ju bara måla dit färgteckningen på stjärten och vingarna.


Täck hela fågelkroppen med lim - jag valde enkelt skollim - och linda in fågeln i crêpepappret så att skarven kommer på magen. Låt pappret gå någon centimeter längre framför fågelansiktet så att du kan göra en näbb längre fram. Eventuellt får du justera pappret under magen med en sax.


Kläm till runt stjärten och skruva pappret framför ansiktet så att en näbb formas. Limma på vingarna.


Ta en droppe klister och gnid in runt hela näbben. Måla näbben och ögonen när klistret torkat.


Klipp en cirka 10 cm lång ståltråd, vik den på mitten och håll den mot fågelns mage. Ståltråden blir fågelns ben och gör den smidig att fästa på kvistar och grenar.


Lägg 2-4 pappersremsor med rikligt med lim över ståltråden så att den sitter ordentligt.


Med några extra pappersremsor på huvudet får fågeln en fin tofs.


 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...