lördag 8 januari 2011

Adventskalender 2010


Varje år i december målar hustomten en stor adventskalender till barnen. I år föreställde kalendern de närmsta omgivningarna kring vårt hus. Vi bor i det stora röda huset med granen utanför, traktor på gårdsplanen och hönsgård. Tomten hade även målat skolan där äldsta sonen började i höstas, vår underbara lanthandel med bensinmack och en liten del av den enorma granskog, som fortsätter både västerut och mot norr mil efter mil tills den möter de värmländska skogarna.

Varje natt fram till julafton målar hustomten  en ny lucka, tills hela kalendern är full av luckor.

 

Varje bild visar något som hänt dagen innan. Hur barnen åkte snowracer eller tog hand om sin sjuka pappa, hur hönsen har det i hönshuset eller vad katten har för sig ute i natten när alla sover.

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du har en blogg Rebecca!
  Jag håller på med ett bokprojekt om hur skräp kan omvandlas till guld (hur designlösningar förebygger avfall) och då ska vi ha ett DIY avsnitt om vad man själv kan skapa av det man har hemma. Du kan kanske vara med som bollplank där. Kram Sara D

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med i ditt projekt Sara! Jag har alltid tänkt att du och jag någon gång i framtiden kommer göra något tillsammans, detta kanske är det tillfället. Hör av dig om/när det blir aktuellt.
  Kram Rebecca

  SvaraRadera
 3. Så flott adventskalender du lager!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...