måndag 1 augusti 2011

DIY: Gång med trampstenar


Igår tog jag mod till mig och vände ut mina trampstenar i betong som jag gjöt för två veckor sen. Precis det som jag misstänkte skulle hända hände mycket riktigt: alla sprack förutom den tråkigaste som bara var helt slät. Jag borde ha armerat med hönsnät som någon klok person påpekade i mitt inlägg om tålamod och kreativitet.

Men vad gör det om hundra år att de sprack? Jag pusslade ihop dem och grävde ner dem till en liten gång som leder fram till en av stentrapporna i vår trädgård. Avtrycken från löven är vackra och om en tag tror jag de kommer se ut som om de legat där i flera decennier, spruckna av ålder.


Gräv en grund grop och försök få den så platt som möjligt i botten. Lägg en cirka 2 cm djup sandbädd i botten på gropen och placera plattan ovanpå. Pressa ner den ordentligt i sanden och kontrollera att den ligger stadigt och i hyfsad nivå med marken runt om. Om inte: ta bort/lägg i mer sand och justera på de platser där den vickar.

.

2 kommentarer:

  1. Har just skrivit en kommentar in ditt inlägg "vilka är ni?", jag borde kanske lagt till "önskar jag hade en trädgård så att jag hade anledning att göra trampstenar i betong"... En av mina betongpysselböcker visar beskrivning på plattor och sen jag såg det har jag varit sugen, och nu efter att ha sett dina mer sugen än nånsin.

    Jag har allt som behövs för att göra plattor, hink, betong, formar, saknar bara en trädgård :) Ja vad gör det om hundra år, vad gör det om ett år, en timme, att det är sprickor i plattorna, de är ju ursnygga! Den här veckan måste jag bara göra nåt betongpyssel.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad typiskt att de sprack! Förstår att det känns retligt, men jag tycker inte heller att det ser ut att göra någonting, de är jättefina ändå!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...