Jag har blivit så otroligt förtjust i biscotti med kardemumma. Jag har tänkt variera mig flera gånger med andra smaker men när jag hittat ett säkert kort har jag alltid svårt att släppa taget. Det här receptet ger underbara skorpor som är härligt spröda och inte så där hårda och kompakta som de köpta ofta är. Just den här satsen gjorde jag till mina föräldrar efter att ha fått lånat deras bil under en vecka. Jag vek en pappersask av tapetprover och fodrade med ett bakplåtspapper innan jag lade i skorporna. Beskrivning på asken finns här.
Biscotti med kardemumma
100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Dela degen i två bitar och rulla ut dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i 10 minuter.
Hej! Visst är det härligt med tejp! De som jag har, köpte jag i Köpenhamn i våras. Då hade jag aldrig sett dem tidigare men nu finns de i Sverige. Gjorde inlägg om dem då: http://hellysjul.blogspot.com/2011/08/yes-tape-it.html
SvaraRaderaJust de som jag köpte har jag sett i Asplunds butik här i stan. Annars finns denna webshop: http://www.designat.nu/myshop_start.php?PRGRID=53
Keep on tejping! ;)
Vilka goa skorpor :) Och din tejp var urgullig. Kommer säkert till nytta. Kram Maria
SvaraRaderaVilken underbar blogg du har <3 Och varför variera om det redan är perfekt? Don't fix what ain't broken ;)
SvaraRaderaGud vad gott det låter.
SvaraRaderaJag tror att jag har alla ingredienser hemma.