tisdag 28 februari 2012

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Bild: UNICEF

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom
.

1 kommentar:

  1. Jättefint att du sprider Unicefs budskap.
    Jag själv har valt att starta en insamling. Varje månad så kan man tävla om att vinna ett av mina handgjorda smycken genom att skänka 50 kr till Unicef och svara på en fråga. Denna månad är frågan; varför vill du ge pengar till Unicef. Jag tänkte på så sätt att man får tänka lite på det bra man gör genom att stödja Unicef. Vid midnatt i natt så avslutas februari tävlingen och imorgon kommer det ett nytt smycke att tävla om. Hoppas du vill titta förbi.

    Tack för en fin blogg i övrigt. Tittar in lite här då och då. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...