måndag 26 mars 2012

Tavelväggen


Jag har äntligen blivit klar med min tavelvägg som av någon anledning blivit ett sånt där uppskjutet projekt. Det där är konstigt för det är ju väldigt kul när man väl börjar och resultatet är fantastiskt - hela rummet upplevs som mer möblerat. Väggen finns i matrummet och under den står mormors gamla köksoffa, som hon sov i som barn tillsammans med sin syster. Jag har länge tänkt måla om den - den gröna färgen var något en favorit i mina morföräldrars hem - men även det är ett av de berömda uppskjutna projekten. Just nu tycker jag den passar bra ihop med William Morris-tapeten, så jag kanske skjuter upp det projektet ytterligare...


Jag har ramat in några fina tryck och klätt om ett par canvastavlor med tapeter. Spegeln och oljemålningen är loppisfynd. Jag tycker att speglar skapar ett så vackert djup och ljus i ett rum. I spegelbilden skymtar man vårsolen, min ljuskrona och ett färgsprakande skepp från Bali, som hänger i taket. Skeppet är för övrigt en drake som min syster haft med sig hem från en av alla sina resor.
.

4 kommentarer:

 1. Vi har samma modell på kökssoffa, men vår är tyvärr trären. Den gröna färgen är ju helt underbar! Hoppas vårsolen fortsätter lysa in några dagar till, det känns ju så skönt med vår!
  /Annika

  SvaraRadera
 2. Haha, vad lustigt, jag har också precis fixat om min tavelvägg. Vad fint det blev hos dig! Den gröna soffan är ju hur fin som helst, om jag var du skulle jag nog låta den förbli grön.

  SvaraRadera
 3. Intressant...! Vi har en gammal soffa från min farfar i exakt samma gröna färg, den har varit ett mångårigt uppskjutet projekt hos oss också...
  Enda gången den känns superbra är till jul, men det är ju sååå liten del av året. Jag skulle vilja göra min gräddvit, hur ska din se ut i framtiden?
  Maria K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är en färg som 10- och 20-talister var väldigt förtjusta i? :) Nu efter allas glada tillrop om färgen kanske jag låter den vara... Annars hade jag nog tänkt mig en blå nyans.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...