fredag 27 april 2012

Frukost med Ernst * My breakfast


Jag har blivit smått beroende av Ernsts sommarmüsli. Den innehåller mängder av frön och nötter rostade tillsammans med havregryn och honung. Pricken över i:et är mald kardemumma. Jag brukar äta müslin med ekologiska hallon och yoghurt och tillsammans med en kopp te är det min frukost alla vardagar. Det är otroligt gott och så mycket mer mättande än ett par mackor. Testa att göra müslin du också - det är verkligen superenkelt och så doftar det så ljuvligt i hela huset efteråt.

I have become quite addicted to homemade cereal. It is easy to make: just fry different seeds, nuts and oatmeal in a pan and then mix it with honey and cardamom. I eat it every morning with yoghurt and raspberries and it is a great way to start your day.


Ernsts sommarmüsli

2 msk smör
3-5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma

Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör. Stek ingredienserna på hög värme. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
.2 kommentarer:

  1. Å, mums!!! Provade precis att dofta över lite kardemumma på lunch-muslin, blev ju urgott!!! Definitivt en ny favorit.
    Tack för en jättefin, inspirerande blogg också :)
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Thanks ! Google translate helped me translate this ;) I'll try, I love Muesli too !!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...