lördag 26 januari 2013

DIY: Visdomsord * Legend Says Poster

This poster is available in my Etzy store Scandinavian Toys

Det kan lätt bli inflation i visdomsord och tänkvärdheter som syns överallt på nätet: på väggar på inredningsbloggar och på Facebook. Då är det också lätt att man missar de som man själv känner en beröringspunkt med eller bara tilltalas av. När jag såg den här texten var jag tvungen att spara den, den väcker en känsla av mystik samtidigt som den skänker ett mått av trygghet och lugn. Det tycker jag är en fantastisk kombination att få in i en och samma mening. Jag får alltid bilder inom mig när jag läser den och några av de bilderna hamnade på teckningen jag gjorde härom dagen.

It's easy to get lost in all Keep Calm posters on the Internet, as well as qoutes and words of wisdom on Facebook and Pinterest. That also makes it hard to find those quotes that you really connect with on some level. When I found this saying I just had to pin it. It creates feeelings of mystery and in the same time I feel safe and calm when I read it. Isn't that a fantastic combination to achieve in only one sentence? I always get pictures in my head when I read it and some of those pictures ended up on the drawing I made a few days ago.


Jag ville få en känsla av att bokstäverna var textade men som alla vet är det en konst att texta snyggt för hand. Så jag fuskade lite genom att skriva ut texten mycket svagt på ett papper och sedan fylla i och bygga ut bokstäverna för hand.

I wanted to create the impressions as if I had written it by hand, but as you well know calligraphy is a true work of art and I am not good at it. So I kind of cheated when I printed the text softly grey on a paper and then filled in the letters with a pen.


Jag började med att skissa lite på ett annat papper med samma text, så att jag skulle veta hur jag ville placera de olika bilderna för att få balans i bilden.

I started with making some sketches on an other paper with the same print, so that I would find a balance between the pictures I wanted to draw.


 

This poster is available in my Etzy store Scandinavian Toys.
4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...