tisdag 21 juni 2011

Engelsk trädgårdsresa: Exotic garden


Idag startar jag en serie där jag visar lite olika teman från trädgårdsresan jag gjorde i England förra sommaren. Jag åkte tillsammans med min mamma och mina två systrar. Vi åkte med ett litet brittisk-svenskt företag som heter Adderley Travel som jag verkligen kan rekommendera. Detta var den femte resan mamma gjorde i deras regi och det om något är väl ett bra betyg. Eller som hon själv säger i en artikel jag skrev om resan:

"Jag brukar säga till mina vänner att det är en riktig husmorssemester att resa med Adderley Travel. Allt är ordnat: boende, mat, inträden och resandet, allt med högsta kvalitet. Man behöver inte tänka på någonting, utan bara flyta med och njuta."

Husmorssemester... Ni kan tänka er att det passade en stressad småbarnsmamma som mig ganska bra. Jag kände mig som ett levande handbagage, vilket var en alldeles utmärkt känsla.

Grupperna som reser med Adderley Travel består aldrig av fler än 12 resenärer vilket skapar en lagom personlig och familjär stämning. Tack vare gruppen storlek behövs bara en liten minibuss, som kan ta sig fram på alla mysiga små kringelkrokvägar som stora turistbussar får hålla sig borta ifrån.

Vi åkte med den så kallade Rosenresan, även om den sena våren 2010 gjorde att rosorna var ganska försenade just den sommaren. En av de unika sakerna med Rosenresan var att vi besökte flera privata trädgårdar, alltså trädgårdar där ägarna själva bor och för det mesta själva guidade runt i trädgården.En av de privata trädgårdarna vi besökte var The Exotic Garden i Norwich, Norfolk. Under 25 år har ägaren Will Giles på egen hand byggt upp en fantastisk trädgård med tropiska växter som huvudtema.


Trädgården ligger i en ganska brant sluttning, vilket säkert är gynnsamt för växterna och även skapar en väldigt varierande och spännande trädgård. Överallt fanns små hemliga ställen och överraskningar, som den här runda dammen.
Murarna som omgärdar flera av trapporna i trädgården är gjorda av runda flintastenar, ett vanligt material i denna del av England. På murar, gångar och trappor stod krukor med kaktusar, suckulenter och andra exotiska växter.


Den här extra stora Hostan har jag aldrig stött på tidigare. Helt magnifik!


Boningshuset var som hämtat från kolonialtidens Jamaica, med en stor veranda och balkong inlindad i tjockväxande vinranka och fullt med växter i krukor och amplar.


2 kommentarer:

  1. Ååååå vilka bilder och vilken trädgård :) Kikar in och vill önska dig en härlig sommar och midsommarhelg...många soliga kramar från Maria ♥

    SvaraRadera
  2. Vilka bilder! Så mycket inspiration! Blir så sugen på att få åka på en sådan resa. Låter underbart att inte behöva göra något annat än njuta!
    Ha det bra!
    Ullis

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...