tisdag 18 oktober 2011

DIY Halloween: Fladdermusmobil


Fladdermöss är så fina att dekorera med i Halloweentider. Man ser dem ofta i amerikanska inredningsreportage och bloggar. Jag hittade en perfekt mall på små söta fladdermöss i två olika storlekar hos Martha. Utifrån dem gjorde jag en mobil som jag har hängt vid murstocken ovanför vår öppna spis.


Skriv ut mallen och klipp ut de två fladdermössen. Rita av dem på ett svart papper. Jag gjorde sex stora och sju små fladdermöss.


Mitt svarta papper var ganska tjockt så därför rispade jag tre raka linjer i pappret med en sax kring fladdermusens kropp, så att det blir enklare att vika till den. Då får du en mer tredimensionell fladdermus.


Jag trädde en svart sytråd genom varje fladdermus, med en knut på under sidan av kroppen.


Jag knöt fast fladdermössen i en gren. För att få upplevelsen av en stor svärm så skaffade jag en gren med många klykor och knöt alla fladdermöss på olika höjd. För att skapa en illusion av avstånd mellan fladdermössen så knöt jag de mindre fladdermössen närmare grenen, så att de ser ut att vara ännu högre upp i luften än de större fladdermössen.


Slutligen är det dags för upphängningsanordningen. Fäst tre långa bitar fisklina på tre olika ställen i grenen. Håll upp mobilen i luften och justera längderna på fisklinorna, tills mobilen hänger som du vill ha den. Knyt en knut med en ögla i ändan att hänga upp mobilen i.
.

4 kommentarer:

 1. Oj oj, alltså vad jag plötsligt får ett behov av att ge mej ut och hitta nån sån där fin gren och sen bara klippa loss i svart kartong!! har tyvärr inte tid att fixa det där till halloween i år, men den idén ryker definitivt i idémappen! (=pinterest) Har sett dom där fladdermössen, men du tog dom liksom ett snäpp högre upp med den där fina grenen tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Läckert! Ser att du har en likadan turkos pressglasskål som jag förresten, de är också läckra. :)

  SvaraRadera
 3. Den är underbar!!! Måste lägga till dig på min blogglista bums, för du ger mig så mycket inspiration! Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt syrran! Vill oxå göra men har som vanligt ingen tid till något :( Vi ska på ljuset imorgon. Inget ni vill/kan följa med på? Tydligen inte pappa dock för han skulle upp i helgen till Linköping och mäta in någon flygplats. Kram e

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...