måndag 3 januari 2011

Barn DIY: Trälampett


De här lampetterna för värmeljus gjorde min äldsta son när han var 3 år. Tillsammans valde vi två brädbitar, en som fick vara bakgrundsplatta och en som blev hyllan för ljuslyktan/ljuskopparna. Vid något tillfälle kanske jag fick såga till någon av delarna med en fogsvans så att hylla och bakgrundsplatta fick samma mått, jag minns inte riktigt. 

Vi ägnade oss inte åt något finlir som att fila och sandpappra. Istället drog jag genast ihop delarna med ett par skruvar underifrån på hyllan upp i bakgrundsplattan. Våra brädbitar var ganska grova, cirka 1,5 cm, vilket krävs för att träet inte ska splittras upp när man drar i skruvarna.

Därefter fick sonen vattenfärger och pensel och resultatet blev som ni ser helt magiskt. Lampetten med två ljuskoppar ser åldrigt patinerad ut, medan den mindre har en sådan underbar glöd i färgerna. Någon gång under processen spikade jag dit två nubb på baksidan och tvinnade fast en ståltråd, för upphängning.


Sen limmade vi på passande lykta/ljuskoppar och så var det klart. Visst kan man lacka lampetterna men personligen tycker jag att den matta, obehandlade ytan är mer levande och mycket vackrare.1 kommentar:

  1. .......Good job! You guys did great and great contents.
    (buy puppy online )
    (poodle puppies for sale )
    https://shihtzubliss.blogspot.com/2021/03/why-choose-us-toy-poodle-for-sale-to.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...