tisdag 4 januari 2011

EkollonMin syster E tycker om väldesignade kläder och vackra skor, gärna med klack. E är liten och nätt som en älva. Under en lång tid arbetade hon med lantmäteri, stegade runt i skogen i självlysande brallor med reflexer, bärande på tunga mätinstrument, i ur och skur.

Nu har E börjat plugga och får användning för alla fina kläder och skor hon samlat på sig genom åren, och som är så gott som oanvända eftersom höga klackar och puffiga kjolar inte lämpar sig så bra i skogen.

Man kan tro att E är bräcklig och skör, men vi i familjen vet bättre. E må vara liten och nätt, men hon är hård som stål med fantastiska saker inom sig. Ungefär som ett ekollon.


Så när hon fyllde år gav jag henne några ekollon, klädda i blommiga tyger och lysande cerise thaisiden. Ett gäng glamourösa ekollon till min välklädda syster helt enkelt.


Ekollonen är lite pilliga men ganska enkla att göra. När ekollon torkar lossnar hatten. Kladda in själva nöten i klister och klä in med små tygbitar. Mina tygbitar var fyrkantiga och fick klippas till lite när de väl var påklistrade, för att hatten skulle få plats. Ett tips är att ha många hattar i olika storlekar, eftersom ekollonet ibland behöver en större hatt när det väl har blivit klätt.

Den röda asken vek jag av ett rött presentpapper, beskrivning på asken finns här. Några enkla pappersrosor med löv på locket och en mjuk bädd av ull att vila på. Rosorna hittar du här.

2 kommentarer:

  1. .......Good job! You guys did great and great contents.
    (buy puppy online )
    (poodle puppies for sale )
    https://shihtzubliss.blogspot.com/2021/03/why-choose-us-toy-poodle-for-sale-to.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...