söndag 30 januari 2011

DIY: Sagofågel i bur


En fågelbur av papper, närmare bestämt tapeter. Fågeln gjorde jag igår - titta här - och satte fast på en liten pinne. Sen limmade jag fast ett snöre på fågelns rygg med limpistol, för att kunna hänga den i buren.


Här är alla burens delar. Det går dock enbart åt tre av den tunna turkosa sorten, som är burens spjälor.

De båda guldiga remsorna med blommönster är utsida respektive insida på buren. Dessa båda limmas först ihop. Utsidan ska vara 1-1,5 cm bredare än insidan, så att det går att klippa flikar som sedan ska limmas på bottenplattans undersida.

Bottenplattan är en bit kartong klädd med tapet på ovansidan. Måttet på bottenplattan motsvarar locket på en turkisk yoghurthink (cirka 12-15 cm i diameter).


Gör ett rör av de guldiga remsorna, som nu är ihoplimmade, som motsvarar bottenplattans storlek. Häfta eller limma ihop. Tryck ner bottenplattan i röret och limma fast flikarna på baksidan.


Limma fast burens spjälor på utsidan av röret genom att böja dem som bågar. Limma den ljusrosa remsan ovanpå och låt den gå 0,5 cm över kanten på röret. Eftersom jag tyckte det såg tomt ut klippte jag även till en tunn ceris remsa och satta ovanpå den ljusrosa.Tryck hål med en nål eller en syl genom alla tre bågarna/spjälorna där de möts på mitten. Trä igenom fågelns snöre och knyt en knut så att fågeln blir hängande.


Klipp till blommans delar och välj ut en pärla att sätta i mitten.


Limma delarna i tur och ordning ovanpå knuten och avsluta med pärlan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...