Igår träffade jag min kära familj för att fira yngsta systern i efterskott. Vi satt ute hela eftermiddagen i det underbara milda vädret. Några små påskgåvor fick så klart följa med: ägg från gården, yvigt påskgräs och hemgjord lemon curd. Lemon curd har jag gärna på rostat bröd eller under grädden på Pavlovan, som det finns recept på här.
Lemon curd2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
Pressa saften ur citronerna. Vispa äggulor, ägg och socker i en skål. Tillsätt citronsaften och ställ skålen i vattenbad. Rör tills krämen tjocknat. Skär smöret i bitar och klicka i dem under omrörning tills de smält. Låt svalna och förvara i kylskåp. Hållbarhet cirka 2 veckor.
.

Fina presenter! Gillar också hemlagad lemon curd.
SvaraRaderaVad roligt med hemmagjord lemoncurd, ska jag nog testa. Tackför receptet!
SvaraRaderaläckert, aldrig testat det heller.
SvaraRadera/Mia :)
Vilka underbara påskpresenter! Lemongurd är såå Gott! Hoppas du har en fortsatt fin helg! Här lyser Solen så jag ska ut i trädgården!
SvaraRaderaKram//Ulrica