onsdag 27 april 2011

Pelargonsticklingar


Idag blev det äntligen tillfälle att plantera om mina pelargoner och ta nya sticklingar. Jag hade fyra moderplantor och fick nio nya småplantor.


Jag planterar sticklingar som har en kraftig, grön stam. Jag nyper av alla blad utom de tre översta och sätter sedan sticklingen direkt i jord. Man behöver alltså inte låta den rota sig i vatten först, och det passar en bekväm person som mig.


Över dräneringshålet i botten på krukan brukar jag lägga en krukskärva, så att jorden stannar i krukan när man vattnar. Därför är även trasiga terracottakrukor värdefulla för mig.

.

4 kommentarer:

 1. Jag börjar så smått förstå allas passion för blomman men den är fortfarande för mig en blomma att ha på landet, inte hos mig i en lägenhet i stan. En bra skörd du fått, och de är så fina ihop med en enkel lerkruka.

  Jag har vaknat ur vinterdvalan :) och kollat igenom mina bloggar och såg först nu din kommentar om linnen som jag kladdat lite på... Det skulle ju ha varit en länk från stämpelnamnet Swirl till ett tidigare inlägg, och där framgick att de sirliga stämplarna var från Panduro. Liiite sent svar så du kanske redan har listat ut det själv.

  Både eget bloggande och läsande av bloggar har legat nere, så nu ska det läsas ikapp så sakteliga. Rena julafton ju :) Fastnade ju direkt här för de helt fantastiska tovade kycklingarna i ägg som du fått. Vilket otroligt fint arbete, med de tunna lagren i olika färger. Och gillar din enormt påhittiga metod för att göra stomme till mossäggen, och själva idén att göra just mossägg, jag har aldrig hört/sett nåt liknande, enormt fina och sånt gulligt arrangemang. Och sonens hippietuppar, det coolaste påskpyssel jag sett.

  Decoupageäggen var enormt vackra, det skulle jag vilja testa, om det är någorlunda beständigt... Då tänker jag inte på att de är sköra utan om de kanske börjar lukta efter ett tag...? Svimningskänslor och migräntendenser låter ju inte så trevligt :) men kanske kan man göra större hål, det går väl att täcka med dekorationen :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt! Jag gillar pelargoner, famförallt mårbacka.
  Ha en skön dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Åh, visst är de för vackra dessa blommor.
  Vilken underbar "hylla", älskar stubbarna du har som "ben".
  Ha en riktigt härlig Torsdag,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Så smart med skärvorna! :)
  Jag gjorde planterade sticklingar för ett tag sedan. Nu hoppas jag bara att de tar sig ordentligt och kan börja blomma också :)

  Jag önskar dig en härlig fredag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...