tisdag 17 januari 2012

Boktips: Småslöjd


Den här fina boken fick jag av mina föräldrar i julklapp: Småslöjd - Barn slöjdar med vuxna. Den komer från tidningen Hemslöjdens förlag och är en liten bok fullproppad med fina projekt. Återvinning och naturmaterial är en genomgående röd tråd och författarna visar hur man med enkla verktyg och vardagsprylar kan göra massor av fina saker tillsammans med sina barn.


Jag måste skaffa en bra sax som kan klippa i metall så att jag kan göra så här fina bokstäver tillsammans med min 7-åring.


 Fantasifulla djur gjorda av pinnar, en med en ljushållare på baken.


Fler djur, denna gång med hjälp av ståltråd, garn och tyg.
.

3 kommentarer:

 1. Ja, det är en bra bok! Den använder vi mycket på Slöjdklubben. (Dessutom känner jag en av författarna.) :) Det finns en annan bok som Hemslöjdens förlag också gett ut, Slöjda enkelt och lekfullt heter den och innehåller också många bra barnslöjdstips.
  De flesta saxar går bra att klippa i plåt med enligt min erfarenhet, men det kan vara smart att ha en enkom sax till just plåt, eftersom den kan bli lite slö efter ett tag.

  SvaraRadera
 2. Åhhh vilken höjdarbok för barnen. Jag jobbar som förskollärare den skulle vi ha på jobbet : ) Tack för tipset! kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Den där boken ser jättehärlig ut! Tack för tipset! den hamnar definitivt på inhandlas-listan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...