torsdag 19 januari 2012

Skogsfynd


 När jag var ute i skogen runt knuten härom dagen hittade jag en liten glasburk/flaska. Den var full med mossa och jord men hel och fin så när som ett litet nagg i kanten. Huset vi bor i är gammalt och i hönsgården och i skogskanten hittar man då och då små vackra porslinsbitar som hönsen sprätter upp och ibland även hela saker. I mellanstadieåldern var min stora dröm att bli arkeolog. Jag skrev berättelser om resor i tiden och plöjde alla historiska ungdomsböcker av Olov Svedelid. Fascinationen av gamla ting och historiens spår sitter fortfarande i och att hitta små vardagsföremål i naturen innebär samma lycka varje gång. Den här lilla naggade vännen kommer bli en perfekt liten vitsippsvas om några månader. Flaskan bredvid är ett utgrävningsfynd från hönsgården.
.

9 kommentarer:

 1. Vitsippor, låter som en dröm. Men snart har vi dem här!

  kram o trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Vad kul att hitta en sån fin;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Härligt med oväntade fynd! Själv hittade jag en finfin glasflska när jag letade mossa till adventsljusstaken!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att hitta sånt? Har ett helt gäng med rostigt "bråte" jag ska släpa hem som ligger en bit från vårt hus och väntar.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Vilket udda fynd att hitta i skogen! Fint var det :-)

  SvaraRadera
 6. Såna där fynd är ju underbara, har också hittat mycket fint i skräphögen bakom vårt hus, bla emaljbyttor att plantera i. Mycket är ju tyvärr trasigt, men vackert ändå, så här såg det ut på min blogg i höstas http://www.lillakattens.blogspot.com/2011/11/ga-och-skrota.html

  MVH Titti

  SvaraRadera
 7. Vilka fina fynd! Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 8. Den där burken hade jag också sparat om jag hittat den.
  Vilken härlig skattgömma du har nära dig. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...